En lättskött trädgård som samtidigt ser riktigt fin och prydlig ut är givetvis alla villaägares dröm, men inte behöver det förbli en dröm. Faktum är att det finns mycket som du kan ta dig till för att säkerställa att din trädgård knappt kräver något underhåll alls trots att den fortfarande har ett mycket vackert utseende. För tips, råd och inspiration som hjälper dig på vägen mot en enkel trädgård, kika på styckena nedan.

Lägg ingen tid på att klippa gräset

Det första steget mot en enkel trädgård är att skippa gräsklippningen. Då menar vi inte att gräset aldrig mer ska klippas, utan att du inte behöver göra det på egen hand. En robotgräsklippare kan bli en förträfflig investering som kommer att spara dig många timmars slit, och det tar inte någon längre tid att ställa in maskinen. Du bestämmer vart den får köra, och sedan tar den hand om gräsklippningen åt dig.

Du behöver inte ens ladda din robotgräsklippare då den själv rullar in för att ladda upp sig när det krävs. Allt du behöver göra är att tala om för maskinen vart den får köra samt att tömma dess behållare då och då. Svårare än så blir det inte, och du kan alltid njuta av nyklippt gräs i en enkel trädgård!

Kantskydd som en utmärkt avgränsare

Har du problem med att rabattens innehåll läcker ut på gräsmattan eller möjligtvis att ogräs från gräsmattan tar sig in i rabatten? Vad problemet än är kan det lösas med hjälp av ett kantskydd för att skapa en riktigt enkel trädgård. Detta kantskydd gräver du ner vid linjen mellan exempelvis en rabatt och en gräsmatta eller möjligtvis på sidorna av en gång.

Resultatet blir att allt förblir på sin plats, och du slipper därför att rensa bort oönskat ogräs. Då du kan följa linjerna där kantskyddet är nedgrävt blir det också lättare att både själv och med hjälp av en robot klippa gräsmattan. Glöm inte att kantskydd finns i flera olika material, så du kan smidigt välja den varianten som passar du. Du bestämmer dessutom själv hur långa kantskydden ska vara och hur de ska böjas för att lämpa sig i just dina rabatter. Detta är en ypperlig metod för att få en enkel trädgård.

Perenner och marktäckare för att undvika ogräs

På tal om att undvika ogräs kan du satsa på perenner eller andra marktäckande växter för att få en enkel trädgård. Dessa växter sträcker sig nämligen över gräsmattan och tillåter inte ljus att ta sig in under växten: och det är just detta solljus som ogräset behöver för att ta sig fram.

Därför är det sällan som det dyker upp under marktäckande växter, och resultatet blir att du kan njuta av en enkel trädgård utan att tvingas rensa ogräs särskilt ofta. Utöver att hålla ogräset borta kan perenner och marktäckande växten även se riktigt fina ut med en hel uppsjö av sorter att välja mellan, så du kan förvänta dig en snygg look i trädgården!

Kategorier: Inredning